Na vsebino

Lastnik psov z Mavrlena na zatožni klopi

Brunarica na Mavrlenu, kjer se je pred 4 leti zgodila tragedija.
Brunarica na Mavrlenu, kjer se je pred 4 leti zgodila tragedija.

Na Okrožnem sodišču v Novem mestu bi se moral v petek začeti predobravnavni narok v sojenju Mihi Šumu, ki ga obtožnica med drugim bremeni krivde za smrt mame, a je sodišče narok preložilo za najmanj en mesec. Tako Šum in njegov zagovornik kot tožilstvo so namreč izrazili željo, da dobijo še nekaj časa za pogajanja o priznanju krivde. Tožilstvu Šumu očita povzročitev smrti iz malomarnosti, mučenje živali in preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.

Spomnimo: septembra 2017 so trije pitbuli, ki jih je imel v hiši na Mavrlenu pri Črnomlju, ogrizli njegovo 71-letno mamo, ki jih je želela nahraniti. Poškodbe so bile tako hude, da je pozneje v novomeški bolnišnici umrla. Po dogodku je veterinarska inšpekcija na posestvu našla še več drugih psov, ki jih je redil Šum, in mu jih odvzela. Po napadu so pse odpeljali v zavetišče, trojico, ki je žensko pogrizla po vsem telesu, pa usmrtili.

Trinajst psov je živelo skupaj s Šumom in njegovo mamo, ki sta se v Belo krajino pred nekaj leti preselila iz Ljubljane, v povsem neprimernih okoliščinah. Večinoma so bili zaprti v majhni brunarici, zastrtimi okni, v lastnih iztrebkih in polni zajedavcev.

Vir: STA, Dnevnik

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj