Na vsebino

Tragedija na Mavrlenu

Tragičen dogodek, v katerem so psi do smrti ogrizli starejšo žensko, se je zgodil danes popoldne na Mavrlenu.

Kot je povedal eden od sosedov, je nekaj minut po 14. uri iz sosednje zidanice slišal pasji lajež. Ker je imel sosed več psov, to ni bilo nič čudnega, čeprav so lajali nekoliko drugače. Odpravil se je pogledat bližje, vendar ni videl prav veliko; zdelo se mu je, da psi vlečejo staro žimnico ali "kouter". V notranjost si ni upal, saj se mu je zdelo, da je eden od psov krvav okrog gobca. Vzel je telefon in poklical gospo, ki je živela v tej zidanici, vendar ni bilo odziva, zato je poklical soseda in skupaj sta šla preverit kaj se dogaja. Videla sta, da trije psi nekoga vlečejo po tleh, zato sta jih s koli pregnala in ugotovila, da gre za 70-letno sosedo. Takoj sta poklicala reševalce in policijo. S PU Novo mesto so potrdili, da je gospa za posledicami ugrizov umrla ob 17.30 v novomeški bolnišnici.

Ko smo pozno popoldne prišli na kraj dogodka, so tam policisti čakali na nadaljnjo preiskavo in izjav niso dajali.

So nam pa vidno pretreseni sosedi še povedali, da naj to ne bi bil prvi napad psov. Pred časom so sosedu ogrizli konja, baje pa so že napadli tudi gospo, ki je danes umrla. Lastnika so že dvakrat prijavili veterinarski službi vendar do ukrepov z njihove strani ni prišlo.

Zvočni zapis

  • - Sosed o tragediji

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj