Na vsebino

Lastnike olajšal za 10 tisočakov

V Tuševem Dolu je včeraj med 11. in 11.30 uro neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev ter vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore ter ukradel denar, nakit in oblačila. Dolgoprstnež je s tem lastnike oškodoval za okoli 10.000 evrov, so sporočili danes s Policijske uprave Novo mesto.

Nezakonito čez državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Špeharjev izsledili in prijeli po enega državljana Konga, Afganistana in Angole. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Ta teden poostreno preverjanje uporabe varnostnih pasov

Začenja se nacionalna preventivna akcija Varnostni pas varuje vas, ki bo trajala od danes do konca tedna. Namenjena je opozarjanju na pomembnost pripetosti z varnostnim pasom, saj ta dokazano rešuje življenja, zavedanje voznikov o pomenu njegove dosledne uporabe pa je še vedno prenizko, opozarjajo na Agenciji za varnost prometa (AVP).

Policisti bodo v teh dneh pogosteje preverjali ali vozniki in potniki v vozilu na vseh sedežih uporabljajo varnostne pasove. Pozorni bodo na varne prevoze otrok, ki morajo biti na sedežih zavarovani z ustreznimi zadrževalnimi sistemi. Dosledno bodo ukrepali tudi zoper voznike, ki bodo med vožnjo uporabljali mobilne telefone.

Na območju Policijske uprave Novo mesto so sicer lani ugotovili 9.171 kršitev neuporabe varnostnih pasov in 3.285 kršitev zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj