Na vsebino

Likovna kolonija na Malem Riglju

V sodelovanju z Zvezo Kočevarskih organizacij in Društvom likovnih ustvarjalcev Semič smo v soboto na Malem Riglju nad Kočevskimi Poljanami organizirali enodnevno likovno kolonijo za likovno nadarjene učence. Na kolonijo so bili povabljeni učenci OŠ Belokranjskega odreda Semič, OŠ Dolenjske Toplice, člani Društva likovnih ustvarjalcev Semič in umetniki iz okolice.

Učenci naše šole so se s šolskim kombijem odpeljali na Mali Rigelj, si poiskali zanimive vedute oz. poglede kraja, kočevarsko arhitekturo in jih upodobili na platnu z akrilnimi barvami. Mladi likovniki so ustvarjali pod mentorstvom likovnih pedagogov Vlaste Henigsman in Mihe Henigsmana, po nasvete pa so se obrnili tudi na člane Društva likovnih ustvarjalcev Semič. Udeležence je obiskal župan Občine Dolenjske Toplice in jim podelil priznanja za sodelovanje na koloniji, ki je potekala v sklopu Dnevov kočevarske kulture in so namenjeni ohranjanju kočevarske kulture, običajev, jezika, ki počasi izginjajo. Namen projekta je zbuditi pri mladih občutek odgovornosti do kulturne in naravne dediščine, sodelovanje in reševanja okoljskih problemov.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj