Na vsebino

Literarna delavnica z Vesto Vanell

V okviru projekta Moje zimske počitnice v Knjižnici Črnomelj smo včeraj gostili gospo Vesto Vanell, ki se je iz Ljubljane pred mnogimi leti preselila v manjšo vasico in tako vzljubila Belo krajino in Belokranjce, da je v tem času kar živi tukaj napisala zelo veliko pesmi, tik pred izidom pa je njen najnovejši pravljični roman za otroke in odrasle z naslovom Nikodema.

Zelo nizke temperature so bile verjetno vzrok, da je večina počitnikarjev raje ostala doma, prikupni šolarki Tamara in Zala pa sta kljub mrazu obiskali literarno delavnico in ni jima bilo žal. Vesta je najprej prebrala prvo poglavje iz romana, ki govori o deklici Nikodemi, ki živi skupaj z babico Neli globoko v belokranjskih gozdovih in o dečku Domnu, ki deklico in babico čisto po naključju spozna. Obe sta malce posebni in zase pravita, da sta pravi coprneli, ki znata marsikaj začarati …

Tamara in Zala sta nato vzeli vsaka svoj svinčnik v roke in napisali nadaljevanje in konec zgodbe ter zgodbo še lepo ilustrirali. Svoji zgodbi sta nato tudi sami prebrali.

Vzdušje na delavnici je bilo res posebno. Deklici kar nista hoteli domov, ko ju je prišla iskat mamica. V slabih dveh urah sta navdahnjeni z Vestino pripovedjo ustvarili zelo zanimivi zgodbi in narisali čudovite ilustracije. Vesti smo podarili fotokopije izdelkov (tudi knjižničarka sem navdušeno ustvarjala) in se ji zahvalili za prav posebno, lepo in ustvarjalno dopoldne v imenitni družbi.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj