Na vsebino

Literarni pogovor z Damijanom Šinigojem

V sredini februarja smo v Knjižnici Črnomelj gostili novomeškega pisatelja, Damijana Šinigoja. Tokratni gost je med drugim nekdanji urednik Založbe Goga, prevajalec, scenarist, član Društva slovenskih pisateljev in Društva književnih prevajalcev Slovenije ter Trdinov nagrajenec za literaturo. Pogovor je tekel zlasti o njegovih mladinskih delih, Iskanje Eve in Kjer veter spi. Iskanje Eve je pisateljev mladinski prvenec, ki je bilo v letu 2015 izbrano za projekt Rastem s knjigo za sedmošolce slovenskih šol. V obeh delih je močno prisoten pisateljev humor, ki je značilen za večino njegovih del. Glavni junaki (v obeh primerih se srečamo s fantom in dekletom, z dvema odraščajočima najstnikoma) doživijo obilo nevšečnosti in se znajdejo v marsikateri zagati. Pisatelj niza eno dogajanje za drugim in ko že mislimo, da se bo vse že razpletlo, nas vedno znova preseneti njegova domišljija. V drugem delu pogovora smo šli malo globlje, saj se dogajanje v mladinskem romanu Kjer veter spi, dogaja pretežno v podzemlju. Knjiga je zares napeto spisano doživetje o tem, kaj vse lahko v podzemlju doživimo in da niso vse jame kot Postonjska jama.

Premierno si bo možno literarni pogovor z avtorjem ogledati na Facebook profilu Knjižnice Črnomelj v petek, 26. februarja 2021.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj