Na vsebino

Literarni večer z Ivano Vatovec za uvod v tedensko praznovanje

Splošne knjižnice ta teden praznujejo. Pestro dogajanje je uvedel včerajšnji dan splošnih knjižnic, v katerem želijo knjižnice opozoriti na svojo vlogo in doprinos k dobrobiti naših skupnosti. Zadnja leta se je obeleževanje dneva spremenilo kar v teden splošnih knjižnic. Ta letos prinaša sporočilo: Knjižnica, ključ do širokih obzorij.

Dan slovenskih splošnih knjižnic in začetek tedna splošnih knjižnic so sinoči s prijetnim druženjem s pisateljico Ivano Vatovec in podelitvijo priznanj ob zaključku sezone bralne značke za odrasle, obeležili tudi v Ljudski knjižnici Metlika.

Ivana Vatovec je ena bolj znanih posavskih oziroma belokranjskih umetnic. Rodila se je v Srbiji in se pri približno treh letih z družino preselila v Belo krajino. Danes živi v Brežicah in je zelo aktivna v umetniških krogih. Napisala je veliko besedil za narodnozabavno glasbo in narečnih besedil, za kar je prejela več nagrad, nekaj pesmi je tudi uglasbenih za zbor. Piše tako prozo kot pesmi. Njeni romani imajo različno tematiko, ki je navadno povezana z vsakdanjim življenjem in z resničnimi zgodbami preprostih ljudi. V njenih delih se večkrat pojavlja tudi opisovanje Bele krajine, na katero je avtorica zelo navezana.

In ker je vsak zaključek lahko tudi nov začetek, so v metliški knjižnici hkrati pričeli tudi novo sezono branja za bralno značko. Vabljeni, da se jim pridružite, saj zanimive knjige že čakajo na vas.

Vir: Ljudska knjižnica Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj