Na vsebino

Mačkov pohod na Mirno goro

Tradicionalni 24. Mačkov pohod je potekal 2. januarja v lepem pomladnem vremenu. Temperatura na izhodišču je bila malo pod lediščem, pri domu na Mirni gori pa 9 stopinj Celzija.

Zbrali smo se na Vrčicah. Predsednik Darko je pozdravil udeležence in voščil vse dobro v novem letu, jaz pa sem opisal obe poti in predstavil vodnike na njih.

Čez Blatnik in Škrilj je šla skupina 25 pohodnikov. Slabi dve uri vzpona sta minili v sproščenem tempu in prijetnem medgeneracijskem druženju (starost od 6 do 75 let).

Z Vrčic čez Blatnik in Stari Tabor na vrh Škrilje se je odpravilo 23 pohodnikov. V Blatniku so zavili na košenice pod Brezjem in se po njih vzpeli proti Staremu Taboru. Nadaljevali so mimo ʺgalerijʺ, s katerih je tudi letos voda le curljala. Na ledeno okrasje bomo morali še počakati. Pod vrhom Škrilja in na vrhu so bili lepi razgledi na črmošnjiško dolino, Belo krajino. Po skupinski fotografiji so sestopili v dolino pri Škrilju in šli po slepi cesti na severno stran Kovačevega hriba, soseda Mirne gore. Po vlakah in brezpotju so se povzpeli na njegov vrh, nato pa še na vrh Mirne gore ter sestopili do planinskega doma.

Pred njim in v notranjih prostorih je bilo veliko obiskovalcev. Jožica in pomočniki so spretno ter hitro vse postregli.

Organizirano se je na pohod podalo 50 udeležencev iz Planinskega društva Črnomelj, Metlika in Semič ter več pohodnikov iz drugih krajev, Ribnice, Dolenjskih Toplic. V lastni režiji je Mirno goro obiskalo še veliko več ljubiteljev narave.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj