Na vsebino

Magnifico na Črnfestu prebudil belokranjski zanos

Črnfest je včeraj v polni moči obudil črnomaljsko mestno jedro. V sklopu festivala glasbe, smeha, športa, gledališča in otroškega rajanja je čez dan potekala ČrnFest dežela za najmlajše, kjer so malčki rajali ob športnih igrah, gusarski zabavi, lovu na zaklad, spretnostnih igrah in likovnih delavnicah. Na ulici Staneta Rozmana so potekale skavtske igre, košarkarska delavnica (košarkarski koš pri Piccolu, KK Kolpa Črnomelj), Muay Thai trening (Gladiator Gym – Majer), Shape Boxing trening (Gladiator Gym – Majer) in monociklizem. Sočasno je potekala tudi razstava vseh dosedanjih plakatov na festivalu. Popoldne je v starem mestnem jedru potekal tudi oviratlon, ki je bil prvič izveden v Beli krajini, teniški turnir v mešanih dvojicah pa je potekal v Loki.

V večernih urah je za uvod v koncertni del glavnega dogodka Črnfesta poskrbel Bro, glasbeni projekt, ki se je začel oblikovati v obdobju delovanja udarnega dvojca Da Phenomena. Za glavni spektakel večera je poskrbel naš belokranjski rojak Magnifico, ki je s svojim nastopom dodobra razgrel obiskovalce in v njih s pesmijo Pastirče mlado, ki je množično odmevala na črnomaljskem Trgu svobode, prebudil belokranjski zanos. Na odlično obiskanem koncertu je za konec nastopil še vsem dobro znani Pero Lovšin s Španskimi borci in tako zaključil glavni dogodek Črnfesta, ki ga ni pokvarilo niti slabo vreme. Črnfest je s sobotnim dogodkom, na katerem so se skozi šport, zabavo in glasbo združile vse generacije, le še potrdil, da je res dober za vse.

S programom Črnfest nadaljuje tudi jutri. Ob 20. uri nas bosta v grajskem atriju v svet zgodb za odrasle popeljali Ana Duša in Špela Frlic iz pripovedovalskega društva Pripovedovalski Variete. Vstop je prost.

Nekaj utrinkov z včerajšnjega koncerta za vse tiste, ki vas je dež zadržal doma:

Magnifico - I think

Magnifico - I think

Magnifico - 24.000 poljubov

Magnifico - Revolution is my solution

Magnifico - Pastirče mlado

Magnifico - Ubiću te ja

Vir: Črnfest

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj