Na vsebino

Martina Majerle ganjena, ker je spoznala belokranjske sorodnike

Foto: Mediaspeed
Foto: Mediaspeed

V nedeljski oddaji šova Znan obraz ima svoj glas je največje presenečenje doživela hrvaška pevka slovenskih korenin, Martina Majerle, ki ne samo, da je navdušila s prvo pesmijo v slovenskem jeziku, ampak je ganjena do solz tudi prvič spoznala svoje slovenske sorodnike, ki prihajajo iz Bele krajine.

Martina Majerle je najprej navdušila z imitacijo Ditke Haberl iz skupine Pepel in kri, ko je zapela zimzeleno uspešnico Dan ljubezni, po nastopu pa je doživela še nepozabno presenečenje. Ustvarjalci oddaje in voditelj Peter Poles so Martini in njeni sestri Mateji Majerle v stilu oddaje Dan najlepših sanj uresničili dolgoletno željo, da bi spoznali svoje slovenske sorodnike. Znano je namreč, da imata Hrvatici tudi slovenske korenine, a svojih sorodnikov nista nikoli spoznali.

V nedeljo pa so v sestrama Majerle v studio pripeljali osebi, ki sta poznali njunega pokojnega dedka Bojana. To sta bila njuna daljna bratranca Tomaž in Božidara, ki sta dedka Bojana zelo dobro poznala, skupen pa jim je pradedek Franc. "Nam v vseh letih ni uspelo najti družine v Sloveniji, zdaj pa ta najlepši šok, da sva s sestro končno spoznali Majerletove iz Slovenije. Komaj čakava, da bova skupaj z mamo obiskali v Beli krajini. Zdaj smo se našli in to je nekaj najlepšega, kar se mi je doslej zgodilo," je še v šoku od presenečenja priznala do solz ganjena Martina, ki je še dodala: "Mislim, da bo vse to še prišlo za mano. Moja hrvaška družina ni imela o slovenski strani družine niti ene informacije, razen imena dedka Bojana. Pa tudi nismo imeli časa, da bi po Sloveniji iskali sorodnike kar tako. Prvič, ko sem prišla v Slovenijo, mi je bila to tujina, danes pa lahko mirno rečem, da mi je to družina. Ja, Slovenija je postala moja družina," je priznala Martina, ki verjame v usodo. "Ja, res je res vse usoda, da sem prišla v to oddajo. Vse življenje me vleče v Slovenijo in tudi, da sem zastopala Slovenijo na Evroviziji. Nekaj me je vleklo v Slovenijo in ko sem prvič izvedela za to, vse bolj me je Slovenija vlekla k sebi. Prav zato je bilo to presenečenje zame vrhunec večera, če ne celo življenja. Res sem presenečena, v šoku in zelo srečna. Tudi moja sestra Mateja še ne more verjeti, kaj so nama pripravili ustvarjalci oddaje. Z družino smo končno skupaj. Hvala, tako sem hvaležna, da sem res brez besed za vse."

Vir: 24ur

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj