Na vsebino

Med najboljšimi slovenskimi kampi sta dva ob Kolpi

Foto: Big Berry
Foto: Big Berry

Portal Avtokampi.si je že 13. leto zapored pripravil izbor Naj kamp Adria, v katerem ljubitelji kampiranja glasujejo za najboljše kampe, mobilne hišice, glamping resorte in postajališča za avtodome v Sloveniji in na Hrvaškem. Podelitev nagrad je bila danes v okviru kamping kongresa v Šibeniku. Med manjšimi domačimi kampi so se znova za priljubljene izkazali tisti, ki so urejeni ob reki Kolpi.

Obiskovalci omenjenega portala so v letošnjem izboru med domačimi manjšimi kampi kot najboljšega izbrali kamp Big Berry iz Primostka. Na drugem mestu je kamp Koren iz Kobarida, na tretjem mestu pa kamp Bela krajina iz Podzemlja. Tudi četrti in peti kamp sta belokranjska - kamp Kolpa v Vinici in kamp Lovšin v Metliki.

Med večjimi kampi v Sloveniji je največ glasov prejel kamp Šobec iz Lesc, ki je letos v ponudbo dodal še glamping šotore. Na drugem mestu je kamp Špik iz Gozd Martuljka, na tretjem pa kamp Adria Ankaran.

V kategoriji naj glamping resort je prvo mesto osvojil letos povsem na novo odprt vinski glamping Wine Paradise v Marezigah, kjer gostom nudijo lepo urejene hiške z bazenom, masažnimi kadmi in savnami. Druga nagrada gre v glamping Mountain Fairy Tale iz Tržiča, tretja pa v Glamping Olimia Adria Village - Terme Olimia.

Slovenija se ponaša tudi z nekaj lepo urejenimi postajališči za avtodome, ki so priljubljeni pri prehodnih gostih. Največ glasov je prejel prenovljeni PZA Planica, ki je urejen tik ob skakalnicah in tekaški progi v sklopu Nordijskega centra. Na drugem mestu je PZA na smučišču Rogla in na tretjem PZA Terme Paradiso v Dobovi.

Zaradi poplav avgusta manj nočitev kot lani

Da je uspešnost kamping sezone precej odvisna tudi od vremena, se kaže tudi v letošnjih rezultatih kampov po Sloveniji. Ravno na vrhuncu sezone v začetku avgusta, ko so bili kampi polno zasedeni, so se zgodile poplave. Nekaj kampov je bilo poplavljenih, posledično so nekatere evropske države kar v celoti odsvetovale obisk Slovenije, zato je bilo avgusta za kar 19 odstotkov manj nočitev kot v enakem obdobju lani.

Omenjeni izbor je tudi letos potekal pod pokroviteljstvom podjetja Adria Dom iz Kanižarice, ki sodi med največje proizvajalce mobilnih hišic ter glamping šotorov in svoje izdelke prodaja v več kot 30 držav po svetu. Podjetje je prejemnik številnih nagrad za kakovost, inovacije in tudi kot izvoznik leta.

Vir: Avtokampi.si
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj