Na vsebino

Memorandum o sodelovanju sladkovodnih športnih ribičev na reki Kolpi

V Damlju je v soboto dopoldne v sklopu dogodkov ob Jurjevanju potekal podpis memoranduma o sodelovanju med ribiškimi družinami Črmomelj, Kočevje in Metlika na slovenski strani in športsko-ribolovnimi društvi Brod iz Broda na Kupi, Kamačnik-Vrbovsko, Mrežnica-Duga Resa, in ŠRD Ozalj iz Ozlja na hrvaški strani. Podpisnika memoranduma sta bili tudi krovni organizaciji sladkovodnin športnih ribičev obeh držav - Ribiška zveza Slovenije in Hrvatski športsko-ribolovni savez pa tudi javni Zavod za ribištvo Slovenije.

Namen slovenskih in hrvaških športnih ribičev je urediti enotno upravljanje z vodnim življem v reki, saj živijo ribe v enem habitatu. S tem dogodkom želimo ribiči pokazati, da mejne reke niso prostor delitve, ampak povezovanja med ljudmi na obeh straneh meje. V času vse bolj občutnih podnebnih sprememb, ohranjanje flore in favne ne more biti omejeno z državnimi mejami. Dogodek so slovenski in hrvaški ribiči zaključili z vložkom mladic domorodne potočne postrvi in lipana v Kolpo.

Vir: RIC Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj