Na vsebino

Mesečno obvestilo županje in voščilo ob prazniku dela

Dragi občanke in občani Občine Semič!

Kljub ukrepom izolacije občinska uprava izvaja naloge, ki jih v danih razmerah lahko. Med drugim je v teku večina postopkov javnega naročanja za izbiro izvajalcev investicij, ki smo jih sprejeli v letošnjem proračunu, in sicer: obnova vodovoda v ulici K Tajčbirtu, komunalna infrastruktura PSC Vrtača, preplastitev ceste Gornje Laze, gozdna cesta Krvavčji Vrh – Dobravice, obnova kuhinje v vrtcu Sonček, izgradnja centra za obdelavo odpadkov na Leskovcu pri Novem mestu. V izvedbi je že dozidava Centra za krepitev zdravja pri ZD Črnomelj, postavitev nadstrešnice na balinišču v Semiču in obnova objekta stare trgovine na Cerovcu.

V nadaljevanju podajam nekoliko več informacij o projektu obnove stare trgovine na Cerovcu, nekoč v lasti Kmetijske zadruge Krka, zadnja leta pa sameva in v njej ni posebnih vsebin. Občina je za obnovo pridobila sredstva Evropskega sklada za razvoj podeželja, na ukrepu CLLD. Pri projektu sodelujejo trije partnerji: PGD Črešnjevec, Zadruga Suplimi z. o. o. in podjetje KUSI Sonja Malnarič s.p.. Vrednost obnove znaša 84.687,43 €, pogodbeni izvajalec je podjetje BGD gradnje d.o.o., Gradac v Beli krajini. Skupaj z ostalimi vsebinami projektnih partnerjev, znaša celotna vrednost operacije 128.981,66 €, EU sofinancira 85.961,03 €.

Stavba bo po obnovi namenjena za medgeneracijsko druženje in za izvajanje vrste prostočasnih dejavnosti s ciljem oživitve življenja na podeželju in s tem bogatenja raznolikosti le-tega za mlade (otroci, dijaki, študenti), starejše kmečko prebivalstvo, pa tudi člane društev. Povečala se bo prepoznavnost Občine Semič in posledično regije. Obnova bo zaključena v jeseni 2020, celoten projekt pa sredi leta 2021.

Ob koncu vam sporočam, da se še naprej odlično držimo navodil za zajezitev širitve okužb in veseli smo, da se stanje okužb že dolgo ni bistveno poslabšalo. Vse od začetka epidemije pa do danes se je v naši občini okužilo 8 občanov, pri čemer je večina že ozdravila in se vrnila v delovni proces. Ponosna sem na vse vas, da ste tako zavzeti in upam, da tako tudi ostane.

Čestitam vam ob prvem maju, prazniku dela in vam želim, da bi ga čim lepše preživeli.

Lep pozdrav,

Polona Kambič, županja

Vir: Občina Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj