Na vsebino

Metliška godba prek radijskih valov

Pretekla leta, ko je zaigrala godba, ste vi zaspanih oči odpirali okna in hiteli na ulice. Zaradi "korona stanja" je in bo letos vse drugače, tudi naša prvomajska budnica.

Ker še vedno velja prepoved gibanja in združevanja na javnih mestih, smo se metliški godbeniki odločili, da na pobudo JSKD in Zveze slovenskih godb sodelujemo v sklopu dogodka Prebudimo Slovenijo - prvomajska budnica z godbeniki ob Valu 202.

Tokrat bomo godbeniki odprli okna, odhiteli na balkone in dvorišče in zaigrali sosedom ob spremljavi koračnice Slovenci, ki jo bo ob 6.00 predvajal Val 202 (frekvenca 97,6).

Če imate godbenice v ulici, se pustite jutri zjutraj prijetno predramit. Na primerni socialni distanci se lahko podružite z godbeniki, spijete jutranjo kavo ali kaj kratkega in pojeste kak piškot. Veseli bomo vašega odziva.

Obljubimo pa, da ko nam bo v polni meri dovoljeno biti to, kar smo, da izvedemo "budnico po budnici" tak kot se spodobi.

Vir: Mestna godba Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj