Na vsebino

Mestna godba Metlika na srečanju v Wagni

11. maja 2019 smo metliški godbeniki v zgodnjih jutranjih urah krenili na pot v Avstrijo, in sicer v Wagno na srečanje ob 50. letnici pobratenih občin Metlika, Wagna in Ronchi. Lani julija smo se godbeniki že udeležili srečanja v italijanskih Ronchi dei Legionari, naslednje leto pa sledi tudi srečanje v Metliki, kamor bomo povabili italijansko in avstrijsko godbo.

V Avstrijo smo prispeli zgodaj dopoldan in najprej podložili trebuhe z okusnim zajtrkom, ki je bil hkrati tudi čas spoznavanja z ostalimi udeleženci tokratnega srečanja. Po zajtrku so nas in italijansko godbo predstavniki godbe iz Wagne peljali na ogled lokalnih turističnih znamenitosti. Najprej smo si ogledali spomenik postavljen italijanskim vojnim ujetnikom iz 1. svetovne vojne. Sledil je ogled dvorca Retzhof in nato še ogled gradu Seggau v Lipnici.

Ker se je bližal čas kosila, je bila to idealna priložnost za odhod na kmečki turizem, kjer smo godbeniki vseh treh držav okušali lokalno kulinariko in domača vina. Siti in odžejani smo zaigrali nekaj domačih ter se tako zahvalili gostiteljem z domačije.

Po kratkem predahu smo odšli v kulturni dom Wagna, kjer smo godbeniki Mestne godbe Metlika, Banda Società Filarmonica G.Verdi in Markmusik Wagna imeli skupno vajo za večerni nastop. Ni bilo časa za predah, saj smo po vaji odšli v mesto in zakorakali po ulici do doma člana lokalne godbe, ki je tisti dan praznoval rojstni dan, ter ga z igranjem prijetno presenetili.

Čas je bil za odhod v hotel na lepotilno osvežitev in za priprave na večerni del. Zvečer smo se vsi gostje srečanja zbrali v večnamenski dvorani, kjer smo vse godbe združeno zaigrale himne Slovenije, Italije in Avstrije ter nekaj koračnic, in tako obogatile kulturni program ob 50. obletnici poobratenja občin.

Po končani proslavi je sledila večerja in zabavno druženje s kolegi godbeniki ob spremljavi lokalne glasbene skupine do zgodnjih jutranjih ur. V nedeljo je tako sledilo le še za ponočnjake prezgodnje bujenje in odhod nazaj domov v Metliko.

Godbeniki Mestne godbe Metlika se ob tej priložnosti zahvaljujemo vsem članom godbe Marktmusik Wagna za izkazano gostoljubje, vodički in prevajalki Ani Kroneker za spremstvo in vodenje, Občini Wagna za povabilo na srečanje in Občini Metlika za organiziran prevoz.

Še se bomo vrnili!

Vir: Mestna godba Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj