Na vsebino

Mestna godba Metlika v novih uniformah!

Po 20-letih imamo godbeniki Mestne godbe Metlika nove svečane uniforme! Upali smo, da se bomo v njih predstavili na slavju ob 170-letnici ali vsaj na tradicionalnem koncertu Z godbo v novo leto, pa žal zaradi epidemioloških razmer to ni (bilo) mogoče.

Zahvaljujemo se Občini Metlika, ki je financirala izdelavo novih uniform, in podjetju OPM, Slavica Šubašič, s.p., ki je v sodelovanju z godbenim odborom oblikovalo, skrojilo in sešilo uniforme. Simbolični znesek 30€ je prispeval tudi vsak godbenik.

Da se vam končno le pokažemo, smo danes lovili sonce in pred metliškim gradom naredili »covid-friendly fotosešn« s pozirajočo zasedbo: dirigent Rafko Ogulin, predsednik Ivan Nemanič in Tjaša Vraničar kot članica podmladka.

Na uniformi se nahajajo detajli, ki nosijo nam ljube pomene:

  • izvezen zlat napis Mestna godba Metlika – lociran na prsih pri srcu ponazarja zvestobo godbenika društvu
  • zlata črta na kravati – pripoveduje zgodbo neprekinjenega delovanja godbe v njeni 170 let trajajoči zlati dobi obstoja
  • notno stojalo na gumbih – tz. »pult« je uradni grb metliške godbe
  • rdeča barva suknjiča – simbolizira pripadnost občini Metlika
  • izvezeni zlato-črni krokarji na ovratniku – čuvaji mesta Metlika, prebivalcev in tudi metliške godbe

Godbeniki Mestne godbe Metlika se resnično veselimo priložnosti, ko bomo lahko vsi nadeli uniforme in v njih ponosno zaigrali! Bralcem in poslušalcem radia 1 Odeon pa želimo, da vsi skupaj ostanemo zdravi in da se v letu 2021 čimprej vse vrne v normalo.

Vir: Mestna godba Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj