Na vsebino

Ob 30-letnici ustanovitve banda Desert Fox

Pesem Zbudi se ( glasba: Bojan Macele & Sergej Čas, besedilo: Sergej Čas) prvič posnamemo jeseni leta 1992 v RSl Luca v Novem mestu v zasedbi Bojan Macele - kitara, Sergej Čas - vocal, Peter Jakša- kitara, Jože Fir - bas & Miran Matekovič - bobni. Skladba nam leta 1993 omogoči nastop na SLO Rock festivalu na Snežnem stadionu v Mariboru, takrat je bil to največji tovrstni dogodek v Sloveniji. Drugo verzijo skladbe pa smo posneli poleti leta 2000, tokrat že v novem RSL studiu v zasedbi Macele Bojan - kitara, Miran Jelenič - kitara, Gregor Malnarič - bas, Sergej Čas - vocal, bobne pa je odigral Dušan Obradinovič Obra. Skladba je nato izšla na našem albumu Obstoj decembra 2000.

Avgusta 2002 v Metliki posnamemo za skladbo videospot, ki ga režira Urban Presker in zmontira Sebastjan Ajdišek. V spotu poleg banda, z nami je na bobnih dve leti Izdor Ivanovič nastopita tudi Erika Željko in Tamara Ivanovič. (videospot si lahko ogledate TUKAJ). Avgusta 2002 skladba Zbudi se izide tudi na dvojnem kompilacijskem albumu Pop/rock brez drog, ki ga izda Urad Vlade RS proti drogam. Skladba Zbudi se velja za eno izmed največkrat predvajanih skladb skupine Desert Fox.

Na fotografijah zasedba iz prvega in drugega snemanja pesmi v studiu, zasedba s snemanja spota ter ovitek promo singla prve verzije posnete 1992, objavljena 1999.

Vir: Desert Fox
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj