Na vsebino

Mikrokozmos v Črnomlju

V soboto je v okviru celodnevne prireditve Ta veseli dan kulture v starem mestnem jedru Črnomlja potekala otvoritev samostojne likovne razstave Lidije Gornik. Na tokratni razstavi, poimenovani Mikrokozmos, je avtorica predstavila svoje kolaže, abstrakcije in mandale, kot tudi motiviko iz popularne subkulture.

Lidija Gornik je samouk, risati pa je začela že v ranem otroštvu. Od nekdaj so jo zanimali literatura, film in fotografija, zato pri slikanju inspiracijo črpa predvsem iz glasbe, filmov in narave, svoje stvaritve pa največkrat poimenuje kar po glasbi, ki jo je med delom poslušala. Pri ustvarjanju naključnih nepravilnih ali geometrijskih oblik jo zanimajo predvsem uporaba različnih materialov, barv in vzorcev, največkrat pa ustvarja v mešani tehniki. Pri eksperimetiranju uporablja raznolike materiale, od svinčnikov, flomastrov, temper in akrilov, kot tudi fotografije, kamenje, perje, bleščice, kristale, umetno in naravno cvetje ter blago in čipko.

Lidija Gornik ustvarja pod umetniškim imenom Hazel Nut, na ulici pa jo boste zlahka prepoznali po njenem zaščitnem znaku: živo rdeči šminki. V letošnjem letu je bila njena slika Massive Attack – »Special Cases« uvrščena tudi na 5. državno tematsko JSKD razstavo, z naslovom Kvadrat in krog, kocka in krogla.

Razstava Mikrokozmos je postavljena v starem mestnem jedru Črnomlja, v ulici Staneta Rozmana 24 (bivši Sapo) in bo na ogled do 31. decembra 2016, od ponedeljka do petka med 17. in 18. uro. Ogled razstave je možen tudi izven delovnega časa, po vnaprejšnjem dogovoru z avtorico.

Vljudno vabljeni!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj