Na vsebino

Živali na obisku v vrtcu

V petek smo imeli v metliškem vrtcu "Srečanje z živalmi."

Na dogodku so sodelovali predstavniki Ambulante za male živali Buba, predstavnica Belokranjske veterinarske službe , Društvo ljubiteljev dihurjev (Zverinice), Društvo za zaščito živali Bela krajina, Meta Štravs (članica društva za terapijo s pomočjo živali – Ambasadorji nasmeha in Otroški vrtec Metlika.

Cilj srečanja je bil premisliti o odgovornem odnosu do živali, predsodkih, nepotrebnih strahovih, pozitivnem (terapevtskem) učinku živali na človeka in pomenu skupnega sobivanja.Ta dan so nas obiskali polži ahatniki, razigran dihurček, prijazen mačkon, zanimivi kuščarji in prijazna psička. Mogoče ne veste, vendar pri nas v vrtcu živi tudi želva Mojca, kuščar Piko, množica paličnjakov, Bibi in Lulu - najprijaznejši tisočnogi, mokarji in velik madagaskarski sikajoči ščurek. V pisarni naše ravnateljice pa si lahko ogledate še kosmatega ptičjega pajka.

Veterinarka Metka iz Belokranjske veterinarske službe, je s seboj pripeljala različne plazilce. Najbolj pa je uživala njena psička, ki je vsakega mimoidočega prosila za božanje.

Veterinarka Karin iz ambulante za male živali, Buba, vsako leto pregleda naše vrtčevske živali. Ta dan, pa je pozdravila vse plišaste živali, ki so jih prinesli otroci. Njena ambulanta je bila ves čas polna.

Veliko pozornosti je užival tudi mačkon terapevtke Mete in velikanski polži ahatniki.

Otroke in starše vabimo , da obiščejo živalski kotiček, ki je v predprostoru osrednjega dela vrtca. Pridite!

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj