Na vsebino

Miri Brodarič zlati znak zbornice zdravstvene in babiške nege

Foto: ZD Ljubljana
Foto: ZD Ljubljana

Mira Brodarič je letošnja prejemnica zlatega znaka Zbornice zdravstvene in babiške nege – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije, so sporočili z Občine Metlika. Brodaričeva je že vrsto let zaposlena v Zdravstvenem domu Metlika, kjer opravlja odgovorna dela na področju zdravstvene nege, na Zbornici – Zvezi pa je članica sekcije v družinski medicini.

Mira Brodarič se je rodila leta 1960 v Radovici pri Metliki. Po končani Srednji zdravstveni šoli v Novem mestu se je zaposlila v Zdravstvenem domu Metlika. Ob delu je nadaljevala študij na Visoki šoli za zdravstvene delavce v Ljubljani in leta 2004 pridobila naziv diplomirana medicinska sestra. V želji po znanju je nadaljevala šolanje na Fakulteti za vodenje in upravljanje v Novem mestu in uspešno dokončala magistrski študij. V Zdravstvenem domu Metlika deluje kot diplomirana medicinska sestra s specialnimi znanji v referenčni ambulanti. S svojo rahločutnostjo in strokovnim znanjem uživa velik ugled pri pacientih in njihovih svojcih. Kot predavateljica aktivno sodeluje na strokovnih srečanjih, simpozijih in kongresih. Je tudi mentorica mladim generacijam, ki začenjajo poklicno pot, s svojim znanjem in bogatimi izkušnjami pa veliko prispeva k razvoju stroke.

Zlati znak je najvišje priznanje Zbornice – Zveze, ki ga strokovna organizacija vsako leto podeli izbranim posameznicam in posameznikom, članom strokovne organizacije, za uspešno poklicno delo na področju zdravstvene in babiške nege, kakovostno in učinkovito organizacijsko delo, prispevek k uspešnemu uresničevanju programov zdravstvene in babiške nege ter zdravstvenega varstva, za prispevek k humanizaciji odnosov med uporabniki in izvajalci, uspehe pri doseganju ciljev, uresničevanju ter uveljavljanju nalog Zbornice – Zveze, prispevek k izboljšanju zdravstvenega stanja prebivalstva ter za raziskovalno delo in pomembno publicistično delo.

Najvišja priznanja Zbornice – Zveze za leto 2022 bodo podelili 12. maja na Brdu pri Kranju, ko obeležujemo mednarodni dan babic in medicinskih sester.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj