Na vsebino

Mirna gora, 18. in 19.november 2020

Vodo se naučimo ceniti šele, ko se vodnjak posuši. (slovenski pregovor)

Bomo v bodoče znali bolj ceniti zdravje, družino, naravo in življenje brez omejitev?

Planinsko društvo Črnomelj obvešča, da je zaradi sečnje na območju Mirne gore zaprt odsek poti Blatnik pri Vrčicah do vasi Škrilj pod Mirno goro. Pot bo zaprta predvidoma do aprila 2021.

Pohodnike prosijo, da dosledno upoštevajo zaporo poti in se nanjo zaradi nevarnosti ter ogrožanja lastne varnosti ne podajajo, lahko pa se sprehodijo po varni poti : Vrčice - Kleč - Planina - Mirna gora.

PZS vas prav tako obvešča, da še vedno velja odlok, da je med 6.00 in 21.00 uro dovoljen osebni prevzem hrane (jedi in pijače) na prevzemnih mestih pri planinskih kočah, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki, vendar je z Odlokom določeno, da je zaužitje hrane in pijače prepovedano na javnih površinah. Tako je uporaba klopi in miz ob planinskih kočah prepovedana!

Iz pojasnila Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo izhaja, da v kolikor travniki in gozd ob objektu niso javna zemljišča in funkcionalna zemljišča objekta, potem določila prepovedi zaužitja hrane in pijače ne veljajo. Vendar opozarjajo, da je zbiranje ljudi prepovedano oziroma dovoljeno le članom istega gospodinjstva. (PZS)

Če se torej v času korone odpravite v naravo pri tem upoštevajte vse odloke, navodila in priporočila.

Preživite lep dan!

Vir: Dom na Mirni gori

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj