Na vsebino

Mladi kiparji letos znova 'v živo'

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj pripravlja že 15. Mednarodno kiparsko kolonijo mladih Črnomelj (MKKMČ 2022), ki bo potekala od 7. do 8. aprila 2022 v črnomaljskem Kulturnem domu. Po dveh letih »na daljavo«, bodo kolonijo letos znova izpeljali »v živo«.

Mednarodna kiparska kolonija mladih Črnomelj spodbuja ustvarjalnost mladih na kiparskem področju. Osnovni koncept kolonije je ustvarjalno druženje in spoznavanje nadarjenih mladih likovnikov širšega geografskega področja z namenom pridobivanja kakovostnih kiparskih izkušenj. Mladi bodo pod vodstvom uveljavljenih likovnikov lahko ustvarjali v eni od štirih kiparskih delavnic: Instalacija, Siporeks, Keramika in Montažna plastika.

Tema letošnje MKKMČ 2022 je »Začeti na novo, začeti po zeleno« in se navezuje na čas po epidemiji in krizi, ko bomo primorani začeti na novo in se vse več vračati nazaj k naravi.

Sodelovanje na MKKMČ 2022je brezplačno, vabijo pa nadarjene mlade likovnike tretje triade slovenskih osnovnih šol, slovenskih zamejskih šol in nekaterih šol iz nam bližnjih držav.

Rok za prijavo je 25. marec 2022. Več informacij in e-prijavnico najdete v spodnji priponki.

Priponke

Vir: ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj