Na vsebino

Mladi talenti v Semiču navdušili

Najenostavneje se je hvaliti, da nastopati pa ni noben problem, da poje, pleše lahko vsak … Igrati na instrument pa te tako ali tako naučijo za v to usposobljenih institucijah. A ko nekomu rečeš: »Nastopi, in pokaži, kaj znaš!« navadno vsak stopi korak nazaj.
Prav takšen pomenljiv naslov pa nosi prireditev, ki jo že vrsto let organiziramo na OŠ Belokranjskega odreda Semič. Letos, kljub temu da na začetku ni bilo gneče pri prijavah (kar dokazuje, da je za nastop vendarle potrebno zbrati določeno mero poguma), se je 14 točk uvrstilo na oder KC Semič. Predstavili so se nam na prireditvi Pokaži, kaj znaš, v četrtek, 10. decembra.
Vsak od nastopajočih se je predstavil s kratkim videoposnetkom, potem pa se je predstavil na odru. Drugošolci Primož, Neja in Lina so prireditev otvorili, sledile so glasbene točke, učenci so igrali na instrumente, videli smo tudi plesno točko. Da bi prireditev še popestrili smo se letos odločili, da povabimo gosta, in sicer Jerneja Kozana, finalista oddaje Slovenija ima talent. Prav on je dokaz,da je možno s trdo voljo in pridnim delom doseči sanje, po katerih hrepenijo tudi učenci naše šole. Nastopi na prireditvi Pokaži, kaj znaš in prodaja izdelkov na novoletnem bazarju, ki so jih izdelali učenci OŠ Semič , so imeli tudi dobrodelno noto – s prostovoljnimi prispevki smo zbirali denar za učence 2., 5. in 7. razredov, ki se bodo letos udeležili šole v naravi. Zbrali smo 1000 €.
Učenci, ki so nastopili, so mladi, nadobudni, polni življenjske energije. Iščejo svoj prostor pod soncem, sledijo tistemu, kar jim šepetajo duše. Eni bodo v prihodnosti polnili koncertne dvorane, drugi pa bodo postali le amaterski pevci, glasbeniki. A vsak za to, da se lahko predstavi, daruje svoj čas za vaje, se spopada s tremo, s tem raste tudi njegova samopodoba. Veseli bi bili, če bi to cenili tudi gledalci v dvorani in presodili, kako spoštljivi bodo do tistega, ki je na odru.

Vir: OŠ Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj