Na vsebino

Mladoletnika iz Dol ovadili že več kot tridesetkrat

Metliški policisti so v torek v Bereči vasi ustavljali osebni avtomobil brez registrskih tablic, ki najprej ni upošteval modre luči in sirene policistov. Ko so avto le uspeli ustaviti, so ugotovili, da za volanom sedi 17-letnik iz naselja Dole. Mladoletnik nima vozniškega izpita, avto brez tablic pa tudi ni bil registriran in ni bil zavarovan. Zanj so uvedli postopek o prekršku, je pa to že drugi avto, ki so mu ga zasegli v zadnjem času.

Kljub mladosti ne gre za nepopisan list papirja, saj so ga za različna kazniva dejanja v zadnjih treh letih ovadili že več kot tridesetkrat, trinajstkrat obravnavali za različne prekrške s področja javnega reda ter v zadnjih treh mesecih petkrat obravnavali za kršitve cestnoprometnih predpisov.

Počilo med nepravilnim prehitevanjem

Regijski center za obveščanje je včeraj ob 13.21 uri obvestil policiste o prometni nesreči med Lokvico in Bušinjo vasjo, pri kraju Trnovec. Po prvih ugotovitvah ogleda so bila v prometni nesreči udeležena tri vozila. Do prometne nesreče naj bi prišlo med nepravilnim prehitevanjem, ker se voznik ni prepričal, če to lahko stori na varen način.

54-letnega povzročitelja prometne nesreče so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico. Utrpel naj bi lažje poškodbe. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic nesreče je bil promet na tem delu oviran dobri dve uri. Alkotest je bil pri vseh treh voznikih negativen.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj