Na vsebino

V Črnomlju obeležili svetovni dan turizma

Svetovni dan turizma vsako leto 27. septembra v ospredje postavlja pomembno vlogo te gospodarske dejavnosti. Tema letošnjega je Turizem in zelene naložb, s katerim želi Svetovna turistična organizacija poudariti pomen naložb in inovativnih rešitev, ki ustvarjajo nove priložnosti za ljudi, spodbujajo trajnostni razvoj in pripomorejo k blaginji.

Pod skupnim naslovom Za ljudi, za planet in za blaginjo smo soorganizatorji dogodka Turistično društvo Črnomelj, JSKD Črnomelj, BIBI turizem - Belokranjsko izročilo in ZIK Črnomelj, pripravili pester program za vse generacije in okuse.

Za brezplačne oglede smo odprli vrata kulturno-turističnih ustanov v starem mestnem jedru Črnomlja in Spominsko hišo Otona Župančiča v Vinici. Na ogled sta bili postavljeni razstavi v cerkvi Sv. Duha: Svet iz mojega butaja, avtorice Silve Karim in v Primožičevi hiši razstava izdelkov VDC Črnomelj, ki si jo lahko ogledate s predhodno najavo na TIC-u do 15. oktobra. Na trgu pa smo si ogledali imenitno predstavo Čebula v izvedbi Lee Menard.

Na prireditvi sta o pomenu turizma spregovorila župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek in direktorica RIC-a Barbara Papež Lavrič. Za glasbeni del osrednjega dela prireditve so poskrbeli člani skupine The Plut Family iz Črnomlja in varovanka VDC Črnomelj Erika Špehar. Program je povezovala Eva Starašinič.

Na stojnicah so belokranjske kulinarične dobrote pripravili: Društvo kmečkih žena Črnomelj, Belokranjsko izročilo – Bibi in dijaki Srednje šole Črnomelj, ki so zbirali prostovoljne prispevke za maturantski ples. Za osvežitev sta poskrbela KZ Metlika in Kapušin Kraft Pivovarna.

Na zadnji postojanki sredinega dogodka v Kulturnem domu Črnomelj, so si obiskovalci ogledali francosko komedijo Še 10 dni brez mame.

Danes pa lepo vabljeni na koncert glasbene skupine Jazoo. Gre za kultno jazz-ethno-fusion-ambiental zasedbo in eno redkih, ki v teh modernih časih še vedno neguje tako svojo izraznost, kot tudi sporočilnost. Za osvežitev in dobro vzdušje bo poskrbela vinska klet KZ Metlika.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj