Na vsebino

Močno vinjen čelno v oporni zid

Črnomaljski policisti so bili v soboto nekaj pred 21. uro obveščeni, da reševalci oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči. Zbrali so obvestila, opravili ogled in po prvih ugotovitvah je bil voznik sam udeležen v nesreči na območju Vinice, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in čelno trčil v oporni zid.

Za povzročitelja nesreče, ki je bil po oceni zdravstvenega osebja pod močnim vplivom alkohola in je obstajal sum na hujše poškodbe, so policisti odredili strokovni pregled. Na podlagi ugotovitev bodo zoper 42-letnega voznika ustrezno ukrepali.

Opit in brez vozniškega dovoljenja

Metliški policisti so v noči na nedeljo med kontrolo prometa v Metliki ustavili voznika osebnega avtomobila iz Novega mesta. Med postopkom so ugotovili, da gre za 23-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,25 miligramov alkohola (0,52 promila). Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nezakonito čez državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 18. In 21. novembrom na območju Rosalnic prijeli štiri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj