Na vsebino

Mojci Nastav priznanje zadružne zveze

Mojca Nastav med prejemniki priznanj Zadružne zveze Slovenije.
Mojca Nastav med prejemniki priznanj Zadružne zveze Slovenije.

V okviru mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra v Gornji Radgoni je včeraj potekal dan zadružnikov. Tradicionalno je zadružna zveza na njem podelila priznanja zaslužnim zadružnikom in zadrugam ter drugim kmetijskim organizacijam ob njihovih jubilejih delovanja, ki jih podeljuje že vse od leta 1974.

Desetim zadružnikom so podelili priznanja za trajen doprinos k razvoju zadružništva na lokalni in državni ravni, 14 zadružnikom pa letna priznanja, ker so se vidno izkazali pri uresničevanju namena in nalog zadružništva.

Po predlogu Kmetijske zadruge Metlika je priznanje za 40 let predanega dela v zadrugi na področju financ in računovodstva prejela tudi Mojca Nastav. Kot so zapisali v obrazložitvi priznanja, je Mojca Nastav zadnjih 20 let kot vodja finančno-računovodskega sektorja s svojo strokovnostjo in vztrajnostjo veliko prispevala k razvoju zadruge pa tudi zadružništva. S svojim predanim in vidnim delom je pomembno krepila prepoznavnost in ugled Kmetijske zadruge Metlika na celotnem slovenskem območju poslovanja zadruge.

Tako predsednik Zadružne zveze Slovenije Borut Florjančič kot predsednik državnega sveta Marko Lotrič sta v svojih nagovorih spomnila na nedavne vremenske ujme.

Florjančič je poudaril, da so “zadružne vrednote še posebej pomembne v letih, ko narava pokaže svojo neustavljivo moč in smo solidarnostno stopili skupaj ter pomagali drug drugemu, kmet kmetu”. Spomnil je na podnebne spremembe ter politične odločevalce doma in v EU pozval, naj se lotijo snovanja odgovorov na izzive, kako obstati v tem novem okolju, premišljeno, na podlagi stroke in ob zavedanju, da moramo ohraniti naše občutljivo kmetijstvo delujoče v dobro vseh nas.

Lotrič se je Zadružni zvezi Slovenije in drugim kmetijskim organizacijam zahvalil za ukrepanje v času vremenskih ujm in za akcijo pomoči prizadetim kmetom. “Vaša predanost kmetijstvu, prehrani ter lokalnemu razvoju je tisto, kar vas povezuje in navdihuje v prizadevanjih za boljšo prihodnost. V sodelovanju in ljubezni do rodne grude je vaša moč,” so njegove besede povzeli v sporočilu za javnost.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj