Na vsebino

Moljčkov pokaži, kaj znaš

V mesecu kulture so najmlajši nastopili z branjem, z recitacijami, s petjem, z lutkami in igranjem na inštrumente. Februarska srečanja knjižnih moljčkov za vseh šest skupin so potekala ob četrtkih v Knjižnici Črnomelj, Krajevni knjižnici Semič in v Spominski hiši Otona Župančiča v Vinici (2. 2., 9. 2, 14. 2. in 23. 2. 2023).

Knjižne moljčke smo povabili k soustvarjanju srečanj, ki smo jih namenili kulturi.

Za uvod sva knjižničarki pripravili smešen lutkovni prizorček o Medvedu Sladkosnedu, ki je obiskal zobozdravnika Doktor Detla. Skupaj smo se pogovarjali o kulturnem prazniku, o branju, o kulturi odnosov in tudi o tem, kako pomembno je, da znamo nastopiti pred manjšim občinstvom. Nekaj besed smo namenili tudi tremi, s katero smo se že vsi srečali. Otroci so pri nastopih pokazali neizmeren pogum in domiselnost. Na koncu je vsak otrok prejel medaljo, ki jo je sam pobarval, za spomin na moljčkov »Pokaži, kaj znaš.« Imeli smo se lepo. Uživali smo v nastopih in v prijetnem druženju.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj