Na vsebino

Money, Power, Glory

Srede so na ČrnFestu rezervirani za gledališče. Po otroški predstavi Čudežna omara je sledil program za odrasle - psihološka monodrama.

V sodobni družbi, ki jo zaznamujejo hitre spremembe, nenehna tekmovalnost in prizadevanje za dosego osebnih ciljev, se pogosto srečujemo z vprašanji o vrednotah, ki jim sledimo ter kaj nas motivira. Monodrama z naslovom "Money, Power, Glory", avtorsko delo Jakoba Adamiča Šemeta, preseka te temeljne aspekte človekovega življenja ter jih postavlja v osrednjo točko razmisleka.

Jakob je 21-letni perspektiven umetnik, kateri si v filmskem in igralskem svetu obeta še veliko. Trenutno se ukvarja z več projekti - snemanje različnih filmov, reklam, nastopanje v igrah, s septembrom pa svojo igralsko pot nadaljuje na Irskem, kjer bo študiral igralstvo na Trinity College.

Avtorsko delo in izjemna upodobitev Jakoba samega je poskrbela za globoko čustveno doživetje ter vzpostavila intimno vez med igralcem in občinstvom. Vloga, ki jo je odigral, je zahtevala širok spekter čustev, od ranljivosti do suverenosti, kar je vplivalo na poglobljeno in intimno izkušnjo za občinstvo. Monodrama namreč govori o umetniški eliti, zapletenih družinskih odnosih in posameznikovi poti skozi splet okoliščin, ki ga v vrvežu otroških spominov in trenutnega dogajanja potiskajo čez rob, kar se konča s povsem nepričakovanim koncem zgodbe.

“Vedel sem, da si želim napisati psihološko monodramo. Ideje in navdih sem zbiral sproti - ob gledanju različnih filmov, serij, tudi ob poslušanju glasbe, branju knjig,” je povedal Jakob o inspiraciji za delo. “Celotna zgodba je povsem izmišljena, obstajajo pa momenti v monodrami, ki so delno izvzeti iz mojega življenja, vendar ostajajo skrivnost. Vedno, ko pišem, pišem o svetu okoli sebe - to zame predstavlja inspiracijo. Zdi se mi, da se dobre zgodbe včasih najdejo tudi v vsakdanjem življenju, v vsakdanjih ljudeh,” je še dodal.

Za končno verzijo dela je Jakob potreboval le dva meseca, kmalu zatem, aprila letos, je v Gimnaziji Poljane sledila premiera monodrame, ki je tudi na ČrnFestu dobila dober odziv gledalcev.

Nastop na ČrnFestu bo Jakobu ostal v lepem in posebnem spominu, saj je bila to njegova prva izkušnja s “pravim” odrom, navdušilo pa ga je tudi to, da so publiko sestavljali predvsem mladi.

Vir: KBŠ

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj