Na vsebino

Monika Lang, mural BB Partnerji

BIG BERRY temelji na tesnem sodelovanju turizma z umetniki in tako se je rodil tudi projekt BB Art Colony skozi katerega je 17 mednarodnih umetnikov ustvarilo za skupno 373 m2 poslikav - ustvarili so novo umetniško ulico ob reki Kolpi. Monika Lang, freelance ilustratorka in grafična oblikovalka, ki je zaljubljena v resnične in kulturne projekte, je prišla iz Srbije. Je vsestranska in večkrat nagrajena umetnica, ki je delala tudi že na mednarodni ravni. Konec maja 2019 je tako dobila nagrado za najboljšo ilustracijo v kategoriji digitalnih in tiskanih medijev za svojo naslovnico na mednarodnem festivalu ilustracij – Ilustrofest v Beogradu na katerega je bilo prijavljenih več kot 2000 del od 220 avtorjev iz vsega sveta. Zase pravi, da je vedno radovedna perfekcionistka, ki jo sicer zanima veliko različnih stvari, vendar vztrajno vedno zaključi kar začne.

Glede na to, da jo navdihuje naloga sama, je takoj, ko je dobila temo najprej pogledala kako sploh izgleda to sodelovanje med BIG BERRY-jem in njegovimi partnerji, kaj tu pridelujejo. In povemo vam lahko, da je popolnoma zadela, kot če bi tu živela že leta.

Naslikala je idilično a vendar resnično podobo gostoljubnih domačinov, živali, ter najbolj okusnih domačih in svežih dobrot, ki jih pripravljajo. Na muralu je celo značilna Belokrajinska pogača, ki jo vsi gostje dobijo za zajtrk – o njej je Monika povedalo tole: »Čisto jo obožujem! Na njej je vse kar imam rada – ima kumino, sol in kruh… Resnično vesela sem, da sem jo lahko upodobila tudi na muralu.«

BIG BERRY v tem trenutku ne bi mogel biti kjer je, brez svojih partnerjev. To so tisti, ki zagotavljajo lokalno, ekološko in pristno hrano iz svojih kmetij, ki se nahajajo ne več kot 15 km od letovišča. Izdelujejo sveže pecivo, sladoled, v svojih restavracijah pripravljajo najboljše lokalne jedi. V lastnih vinogradih izdelujejo pristna vina in goste z veseljem popeljejo na pokušino, najdeta pa se tudi lokalno pivo in rakija z zelišči.

Spet drugi pa gostom ponudijo nepozabne dogodivščine in izkušnje, delijo lokalno tradicijo, širijo novice in delijo znanje. Poskrbijo, da je avtentična izkušnja resnično avtentična, z resnično osebo za zgodbo, z objemom in nasmehom. Ustvarjajo celoten BB svet.

»Prihajam iz Vojvodine in tam smo imeli kokoši in druge živali. Čeprav je ogromno razlik med Vojvodino in Belo krajino, sta si v tem podobno in mi je bila na tak način tema resnično blizu,« je povedala.

Če hočeš iti hitro, pojdi sam. Ampak, če hočeš priti daleč - pojdi skupaj.

Vir: BIG BERYY
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj