Na vsebino

Na 34. festivalu »Pako Fest« v Avstraliji tudi Belokranjci

Janez Kure in Joe Matkovič
Janez Kure in Joe Matkovič

V kraju Geelong, blizu Melbourna v avstralski državi Victoria, se danes pričenja festival hrane, narodnih noš in uspešnosti. Festival je največji te vrste v Avstraliji. Letos naj bi se predstavilo 45 etničnih skupnosti in okoli 60 drugih skupin in organizacij "To je dogodek, ki slavi, vitrine in ohranja kulturno raznolikost v naši regiji.", pravijo domačini. Ulične stojnice bodo obložene s tradicionalno hrano in izdelki umetnostne obrti. Kulinarična ponudba vključuje rusko, filipinsko, indonezijsko, makedonsko, hrvaško, grško, maorsko, slovensko, srbsko, bosansko, ukrajinsko, poljsko, francosko kuhinjo in še kakšno več.

Na festivalu se predstavlja tudi Slovenija prek avstralsko-slovenskega društva Geelong (ASAG). Poleg kurentov se bodo predstavili tudi glasbeniki, med njimi tudi Belokranjec Joe Matkovič, ki v Avstraliji živi že od leta 1960. Klub je bil ustanovljen leta 1954 in šteje približno 200 članov.


 
Vir: The Weekly Review

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj