Na vsebino

Na drugem cepljenju za nenaročene v Črnomlju boljši odziv

V Zdravstvenem domu Črnomelj so danes izvedli drugo cepljenje brez naročanja. Tokrat so cepili so s cepivom Janssen, pri katerem zadostuje enkratni odmerek. Na voljo so imeli 200 odmerkov cepiva proizvajalca Johnson & Johnson, v šestih urah pa je po odmerek prišlo 85 ljudi.

Z razliko od prvega množičnega cepljenja brez naročanja z Astrazeneco, ko se je cepilo vsega 9 ljudi, so tokrat v cepilnem centru Črnomelj z odzivom precej bolj zadovoljni. »Odziv je bil približno takšen, kot smo ga pričakovali. Na razpolago smo imeli 200 doz cepiva Janssen. Ostanek cepiva ima rok uporabnosti do 31. marca 2023, tako da bomo preostanek cepiva skladiščili in uporabili,« je povedala Danica Milkovič, pomočnica direktorice za zdravstveno nego v ZD Črnomelj.

Precepljenost

Po zadnjih podatkih NIJZ je v črnomaljski občini s prvim odmerkom cepiva proti covidu-19 cepljenih 33,8 odstotka, z vsemi odmerki pa 25,3 odstotka ljudi.

V semiški občini je s prvim odmerkom cepljenih 34,26 odstotka, z vsemi odmerki pa 26,6 odstotka ljudi.

Na Metliškem je s prvim odmerkom cepljenih 35,75 odstotka, z vsemi odmerki pa 29,1 odstotka ljudi.

V Sloveniji je s prvim odmerkom cepiva proti covidu-19 cepljenih 46,2 odstotka starejših od 18 let. Z drugim odmerkom pa je cepljenih 35 odstotkov starejših od 18 let. Med starejšimi od 50 let je s prvim odmerkom cepiva proti covidu-19 cepljenih 60,6 odstotka, z drugim odmerkom pa 51,5 odstotka prebivalcev.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj