Na vsebino

V Črnomlju brez gneče pri cepljenju nenaročenih

Za vse, ki bi se želeli cepiti, te dni potekajo po cepilnih mestih v Sloveniji dnevi odprtih vrat. Prvič so brez predhodnega naročanja proti covidu-19 danes cepili tudi v Zdravstvenem domu Črnomelj. Do 14. ure je bil v črnomaljskem cepilnem centru brez naročila dobrodošel vsak, ki je želel zavihati rokav ter se cepiti s cepivom AstraZeneca. A tam ni bilo prav nobene gneče.

Na voljo so imeli 1000 odmerkov cepiva, odzvalo pa se je le 9 ljudi. V ZD Črnomelj s takšnim odzivom seveda niso zadovoljni, po njihovem pa je zanimanje majhno predvsem zaradi izbire cepiva – ponujali so namreč lahko le AstraZeneco – poleg tega je veliko ljudi že cepljenih. V ZD Črnomelj še pravijo, da bodo v prihodnje verjetno poskusili še z enim takšnim dnevom in če bo mogoče, bodo takrat ponudili še druge vrste cepiva.

Jutri se bodo nenaročeni med 9. in 15. uro oziroma do porabe zaloge cepiva (Janssen in AstraZeneca) lahko cepili tudi v Zdravstvenem domu Metlika.

Po zadnjih podatkih NIJZ je v črnomaljski občini z vsemi odmerki cepljenih 24,1 odstotka, v semiški občini 25,1 odstotka, na metliškem pa 27,2 odstotka ljudi.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj