Na vsebino

Na Hrvaško tudi belokranjski policist

Z leve: Darko Grobin (PP Rogaška Slatina), Janez Rojko (PP Ptuj) in Igor Kraševec (PP Metlika) (Foto: GPU)
Z leve: Darko Grobin (PP Rogaška Slatina), Janez Rojko (PP Ptuj) in Igor Kraševec (PP Metlika) (Foto: GPU)

Slovenska policija bo tudi letos na Hrvaško poslala tri policiste, ki bodo od 17. julija do 18. avgusta hrvaškim policistom pomagali pri postopkih s slovenskimi državljani v Pulju ter na otokih Krk in Pag.

Na Hrvaško odhaja tudi Igor Kraševec s Policijske postaje Metlika, ki bo delal na območju Policijske uprave Primorsko-goranska, na otoku Krk. Kraševcu se bosta pridružila še Darko Grobin s Policijske postaje Rogaška Slatina, ki bo delal na območju policijske postaje Pulj ter Janez Rojko s Policijske postaje Ptuj, ki ga bodo slovenski državljani lahko srečevali na otoku Pag.

Trije slovenski policisti na Hrvaškem bodo sodelovali pri policijskih dejavnostih, ki jih njihovi hrvaški kolegi opravljajo v povezavi s slovenskimi državljani, predvsem pa omogočali hitrejšo komunikacijo s slovenskimi turisti in jim dajali pojasnila glede policijskih postopkov.

Pri svojem delu bodo nosili uniformo slovenske policije in ne bodo oboroženi, prav tako ne bodo izvajali policijskih pooblastil in ukrepov, za katere so pristojni samo hrvaški policisti. Slovenski državljani se lahko na policiste obrnejo preko slovenskega veleposlaništva v Zagrebu ali posameznih policijskih postaj, kjer bodo policisti delovali, torej policijskih postaj Pulj, Novalja in Krk.

Vir: STA, GPU

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj