Na vsebino

Na kakšen način izbrati primerno kitaro

V kolikor zares obožujete glasbo, potem ste si vsaj enkrat v življenju že želeli, da bi lahko igrali na katerega izmed glasbenih instrumentov. Glasbenih instrumentov je malo morje, še več pa je glasbenih zvrsti in žanrov. Glede na vašo priljubljeno zvrst glasbe, imate zagotovo tudi vaš priljubljeni instrument, a v glasbenih šolah se otroci zelo radi odločijo za učenje igranja kitare.

Razlogov za kaj se naši najmlajši odločajo za ta korak je več. Nedvomno k priljubljenosti kitare zelo vpliva popularna kultura. Pomislite zgolj na vse filme, kjer protagonisti tako ali drugače igrajo na kitaro. Pred časom je na številne pozitivne kritike naletel animirani film Coco. V njem glavni protagonist deček Miguel zaradi ljubezni do glasbe prekrši družinska pravila. Pri tem pogosto sanjari, da bi, tako kot njegov glasbeni idol, povsem obvladal vse kitarske strune in akorde. Verjetno lahko drugi razlog povežemo z glasbeno industrijo.

Praktično vse glasbene skupine in legendarni glasbeni posamezniki uspešno uporabljajo zvok kitare pri svojem ustvarjanju. Največji čar kitar predstavlja raznolikost zvokov, ki jih lahko različni tipi kitar proizvedejo. Pri tem mislimo predvsem na akustično, klasično, električno / baterijsko, elektro-akustično in bas kitaro. Na ta način lahko kitara zadovolji vsak glasbeni okus in je tako primerna za mnoge različne glasbene zvrsti. Verjetno lahko naštejemo na prste ene roke žanre, kjer se kitara ne bi mogla uporabiti. Tretji razlog za priljubljenost kitar pa verjetno lahko iščemo v preprostosti in enostavnosti, ki jo ta ponuja.

Učenje veščin igranja kitare po šestih strunah je v primerjavi z drugimi glasbenimi instrumenti mnogo preprostejše. V kolikor primerjamo učenje kitare z oboo, gre za lažji proces učenja. Morda bo prav zato vaš otrok veliko raje posegel po kitari.

Če izbirate oziroma nameravate izbrati novo kitaro je potrebno pred nakupom temeljito razmisliti o vaših potrebah. Premisliti morate za kakšen namen boste uporabljali kitaro. Naj ponazorimo s primeri. Če kupujete kitaro za vašega otroka, ki se je pravkar vpisal v glasbeno šolo, potem morda vendarle ne potrebuje najdražje kitare, ki jo lahko dobite v trgovini z glasbenimi instrumenti. Če kitaro kupujete zase in niste obiskovali glasbene šole ter ste samouk v učenju igranja tega instrumenta, vam svetujemo, da se odločite za nakup klasične kitare. Zagotovo se ne boste uspeli hitreje naučiti, če boste igrali na primer na električno kitaro. Če pa kupujete kitaro kot darilo vam priporočamo, da se temeljito posvetujete z osebo, ki jo nameravate obdariti, saj je lahko napačna izbira kitare, povsem zgrešeno darilo. Če pa pogosto poprimete za kitaro in bi si radi kupili nov instrument, pa premislite o vaših navadah in običajih ob brenkanju na kitarske strune.

Glasbenih trgovin, kjer lahko kupite različne glasbene instrumente, med drugim tudi kitare, je veliko. Ne glede na nišno specializacijo pa to še ne pomeni, da vam lahko ta specializirana trgovina ponuja tudi največji možni nabor izdelkov. Zato vam priporočamo, da se po nove kitare odpravite na spletno mesto ceneje.si. Na tem spletnem mestu boste lahko našli najširši možni izbor kitar, ki jih je mogoče kupiti preko medmrežja. Če tukaj ne boste našli svoje nove kitare, potem je verjetno čas, da pričnete izdelovati svojo linijo kitar.

Na ceneje.si pa ne boste našli le najbogatejše ponudbe ampak tudi najboljše cene. Ceneje.si vam namreč za posamezni izdelek poišče naugodnejšo spletno trgovino. Kitaro boste lahko poiskali s pomočjo številnih filtrov, ki vam pošteno olajšajo brskanje med skoraj 4500 izdelki. Kitare boste lahko razdelili po ceni, predvsem pa po tipu. Tako boste lahko kar najhitreje svojo novo električno kitaro ali pa novo akustično kitaro ločili od drugih tipov, ki niso v vašem interesu. V kolikor pa vam to še ne zadostuje, pa lahko kitare razdelite tudi po barvi trupa. Tako boste lahko tudi kupili najlepšo kitaro.

Plačana objava

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj