Na vsebino

Na spletni prižnici z Martinom Golobom

V predpustnem času smo včeraj v Pastoralnem centru Črnomelj gostili prijetnega župnika iz Grosuplja, Martina Goloba. Dogodek, ki smo ga organizirali Župnija Črnomelj – Dragatuš, JSKD OI Črnomelj in Knjižnica Črnomelj, je potekal v zelo sproščenem vzdušju. Martin Golob je znan po svojem snemanju in objavljanju vlogov, s katerimi želi poklic duhovnika in življenje v veri približati ljudem na bolj prijeten način.

Skozi pogovor, ki ga je vodila Mihaela Filak, smo lahko izvedeli, kaj v življenju ga veseli, mu predstavlja izzive in veliko življenjskih zgodb, ki jih je delil z nami. Čeprav imamo religijo za nekaj resnega, nas je gospod Martin Golob večkrat nasmejal s svojimi pripetljaji. Izvedeli smo tudi, da še vedno ni prebral »svoje« knjige Na spletni prižnici, ki jo je napisal Lojze Grčman. V njej so namreč zbrane Golobove zapisane misli in spodbudne besede. Knjigo je bilo zahvaljujoč Založbi Družina na dogodku mogoče tudi kupiti.

Literarni pogovor je popestrila učenka Glasbene šole Črnomelj Aleksandra Marentič na tamburici, ki se uči pri prof. Antonu Grahku. Na klavirju jo je spremljal Andrej Kunič.

Za pokušino: »Moj poklic je v lončeni posodi, zelo pazljiv moram biti z njim. Ni pridobljen ali nikoli izgubljen, zelo hitro se lahko zdrobi.«

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj