Na vsebino

Nič več težav, kam na stranišče v Črnomlju

Župan Andrej Kavšek je pod budnim očesom Pustnega društva Presta, ki je trenutno na oblasti v Črnomlju, uradno predal namenu prve javne sanitarije v Črnomlju. Javne sanitarije, ki so dostopne s klančine proti Zakladnici, bodo odprte vse dni v tednu od 7. do 19. ure.

Župan Kavšek je ob odprtju izrazil zadovoljstvo, da se je tudi Črnomelj pridružil slovenskim mestom z javnimi sanitarijami. Te so uredili v sklopu projekta Branilci krone in meja, projekt obnove ter oživitve pritličja gradu Črnomelj in mestnega jedra Črnomelj, za katerega je občina pridobila sofinancerska sredstva ministrstva za kulturo v okviru evropskega Načrta za okrevanje in odpornost. Vrednost del je znašala okoli 90.000 evrov, izvedlo pa jih je podjetje ZIR iz Ljubljane.

Dogodek so popestrili člani Pustnega društva Presta Črnomelj, ki so na debeli četrtek od župana prevzeli oblast v Črnomlju. Kulturni program so popestrili tudi recitatorji 3. a in 3. b razreda OŠ Loka Črnomelj.

Vir: Občina Črnomelj, foto: Jani Pavlin
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj