Na vsebino

Na taboru je bilo znova pestro, zabavno in poučno

V organizaciji Rdečega križa Metlika se je v kampu Podzemelj uspešno zaključil že 18. tabor LAS-tna aktivnost mladih. V vojaških šotorih je letos pod vodstvom 12 mentorjev taborilo 73 otrok iz osnovnih šol Metlika, Suhor in Podzemelj, ki so tudi tokrat uživali v pestrem programu najrazličnejših aktivnosti. Med drugim so spoznavali lovske, pekovske in druge veščine, ustvarjali na delavnicah, se učili belokranjskih ljudskih plesov in tujih jezikov, spoznavali delo vojakov, policistov in gasilcev, plezali po vrveh z jamarskimi reševalci, si urejali pričeske in še marsikaj.

»Poleg organiziranega varstva, želimo otroke spodbuditi tudi k zdravemu načinu življenja, razvijanju socialnih stikov, pridobivanju novih znanj, kreativnemu preživljanju prostega časa, športu in druženju,« pravijo na Območnem združenju Rdečega križa Metlika.

Poleg tradicionalnega tabora v Podzemlju v metliškem Rdečem križu poleti poskrbijo tudi za letovanje otrok na Debelem rtiču. Že prihodnji konec tedna bodo na sedemdnevno letovanje odpeljali 51 otrok iz metliške občine.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj