Na vsebino

Ustvarjanje nove skupinske kamišibaj predstave

Nadaljujemo z ustvarjanjem nove skupinske kamišibaj predstave Petelin in njegova suknjica.

V februarju in marcu smo se srečali trikrat, v Knjižnici Črnomelj ali v Pastoralnem centru. V januarju smo pričeli z ustvarjanjem nove skupinske kamišibaj predstave. Seznanili smo se z zanimivim tekstom priljubljene slovenske avtorice in pravljičarke Anje Štefan, ki nam je prijazno dovolila, da smemo njeno avtorsko zgodbo prirediti v kamišibaj, ki ga bomo z veseljem predstavili na 9. festivalu kamišibaja v Beli krajini, 6. aprila 2024, v Knjižnici Črnomelj.

Risbe so že skoraj končane in so zelo lepe, saj je Kevin pravi mojster risbe. Nika, Kaja, Jerneja in Elias vadijo pripovedovanje skupaj z mentorico Petro in znajo tekst že skoraj na pamet. Pravljica bo opremljena tudi z glasbo, za glasbeno opremo bo poskrbel mentor Matevž.

Čaka nas še kar nekaj dela, saj je pripovedovanje zgodb ob slikah kar zahtevno. Verjamemo, da nam bo uspelo. Pomembno nam je, da ustvarjamo in da se imamo zelo lepo.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj