Na vsebino

Nagrajenci natečaja ob dnevu človekovih pravic

Društvo za Združene narode za Slovenijo je ob mednarodnem dnevu človekovih pravic razpisalo nagradni natečaj na temo mednarodnega leta trajnostnega turizma za razvoj. Tema je bila učencem zanimiva in je nudila možnost, da izrazijo svoja razmišljanja skozi sliko.

Podelitev nagrad za najboljša likovna, literarna in fotografska dela je potekala na proslavi ob dnevu človekovih pravic včeraj, v Veliki sejni sobi Mestne občine Ljubljana. V treh kategorijah likovnih del za osnovnošolce je komisija med številnimi deli nagradila kar pet učencev OŠ Semič, Špelo Turk iz 3. razreda, Rebeko Adamič in Dalio Mujkić iz 6. a razreda ter Leona Pečavarja in Marka Kofalta iz 7. b razreda.

Prireditev, ki jo je vodil dr. Bojko Bučar, je potekala v prijetnem vzdušju, za kar je že na začetku poskrbel župan Mestne občine Ljubljana, ko je prišel pozdravit nagrajence. Slavnostni govornik g. Miha Lobnik, zagovornik načela enakosti, pa je otrokom predstavil diskriminacijo na zanimiv način. Proslavi je sledil sprejem v sosednjih prostorih Velike sejne sobe.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj