Na vsebino

Najpomembneje je izbrati poklic, ki te res pritegne

Kljub vedno novim koronskim ukrepom, poskušajo na Društvu prijateljev mladine Metlika vsaj delno uresničevati programe društva, ob doslednem upoštevanju navodil NIJZ.

Zato so letos prvič izvedli občinski otroški parlament preko spletne aplikacije ZOOM, na temo MOJA POKLICNA PRIHODNOST. Sodelovalo je 17 učencev – delegatov z mentoricama, župan Občine Metlika Darko Zevnik, ravnateljici OŠ Metlika in OŠ Podzemelj, predsednici sveta staršev obeh šol, predsednica, podpredsednica in tajnica DPM Metlika. Pridružila se jim je tudi predsednica DPM Mojca Marjetka Ferkolj Smolič, koordinatorica regijskega otroškega parlamenta za Dolenjsko, ki je pomagala pri tehnični izvedbi virtualnega parlamenta. Po pozdravnih nagovorih predsednice društva Alenke Muc, župana Darka Zevnika, podpredsednice Vladke Škof in koordinatorice Marjete Ferkolj Smolič, je predsednica delovnega predsedstva osmošolka Manca Mihelčič zelo dobro vodila razgovor o letošnji temi.

Mladi delegati so v živahni razpravi spregovorili o tem, kaj pričakujejo in kaj je pomembno pri izbiri poklica, kakšne so poti do njega, kako se poklici spreminjajo, o možnostih pridobivanja znanja in dela v Evropi in svetu in kakšen vpliv ima lahko covid 19 na izbiro poklica. Posebej so poudarili, da je najpomembneje izbrati poklic, ki jih res pritegne, veseli in zanima, da ga bodo z veseljem in zato tudi uspešno opravljali.

Ob koncu so za regijski otroški parlament izvolili delegata Marka Kostelca iz OŠ Metlika in Zalo Gornik iz OŠ Podzemelj.

V delovnem predsedstvu regijskega občinskega parlamenta pa bosta v skladu z vrstnim redom vodenja parlamenta sodelovala Manca Mihelčič in Luka Kozjan.

Za temo naslednjega nacionalnega otroškega parlamenta so predlagali Varovanje zemlje – varstvo narave.

Na regijskem otroškem parlamentu je bil med sedmimi delegati za Nacionalni otroški parlament izvoljen učenec OŠ Metlika Marko Kostelec, kot novinarka pa je sodelovala tudi Manca Mihelčič.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj