Na vsebino

Najvišja temperatura v Črnomlju

Živo srebro v termometru v Dobličah pri Črnomlju se je danes popoldne povzpelo na 40 stopinj Celzija. To je bila najvišje izmerjena temperatura dneva v Sloveniji, s katero pa ni porušen rekord iz leta 2013. Takrat so na letališču Cerklje ob Krki namerili 40,8 st. C.

Za Belokranjce je bila ob vročinskem valu vedno rešitev Kolpa, zdaj pa verjetno tudi to ne pomaga več. Ob 22. uri je merilno mesto v Sodevcih pokazalo kar 27 st. C, v Metliki pa 28,2 st.C.

Tudi jutri bo povečini sončno. Popoldne in zvečer bodo krajevne vročinske nevihte, ki se bodo v severni in severovzhodni Sloveniji nadaljevale tudi v noč na nedeljo. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36, na Primorskem do 38 stopinj C.

V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. Predvsem v zahodni in južni Sloveniji bodo zvečer ob prehodu hladne fronte tudi krajevna neurja. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zvečer burja. Vročina bo popustila, vroče bo le še na Primorskem.

Do ponedeljka zjutraj bo dež ponehal, čez dan bo povečini sončno, na Primorskem bo pihala šibka burja. Vročine ne bo. Večinoma sončno bo tudi v torek.

Vir: ARSO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj