Na vsebino

Naravoslovni dan – travniške rastline

V četrtek, 8. junija, smo imeli učenci 6. razreda OŠ Komandanta Staneta Dragatuš naravoslovni dan. Obiskali smo Krajinski park Lahinja. Z učiteljicama Jožico in Ljiljano smo si ogledali travniške rastline.

Pot smo začeli pri šoli v Dragatušu, kjer nam je učiteljica Jožica pokazala različne rastline. Med potjo smo se večkrat ustavili in si ogledali cvetoče travnike. Rastline smo poskušali prepoznati in jih poimenovati. Pri tem smo si pomagali z aplikacijo na telefonu. Cvetove in njihove dele smo si podrobneje ogledali s povečevalnim steklom.

Pot nas je peljala mimo ptičje opazovalnice, kjer smo se ustavili in pojedli malico. Tam smo lahko občudovali divje močvirske orhideje. Odšli smo na izvir Lahinje, nato smo se sprehodili skozi vas Belčji Vrh. Tam smo imeli možnost videti dve redki in zelo zanimivi vrsti iz rodu orhidej – osjeliko in čebeljeliko mačje uho. Skupina se je nato razdelila na dva dela, in sicer na tiste, ki smo občudovali rastline in tiste, ki so le tekli.

Na naravoslovnem dnevu smo se veliko naučili in uživali v naravi.

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj