Na vsebino

Naše poti - maturanti črnomaljske gimnazije 1962/63

Ja, kar nekaj obletnic se praznuje v teh dneh. Predvsem gre za obletnice ob zaključku srednjih šol, v Črnomlju konkretno za maturantske obletnice Gimnazije Črnomelj.

V petek, natanko opoldne, so se pred nekdanjo gimnazijo (dijaški dom) v Črnomlju zbrali maturanti generacije 1962/63. Najprej so se fotografirali na stopnišču, kjer so fotografijo naredili tudi ob maturi, torej, pred 60-imi leti, nato so si ogledali prenovljen dijaški dom in knjižnico in se naposled napotili na kosilo.

Lahko bi rekli, da gre za obletnico, kot vse druge, ampak, ni čisto tako. Ta generacije je namreč izdala knjigo z naslovom Naše poti.

Na več kot 140-ih straneh so nekdanji maturanti opisali svoje spomine na osnovno šolo, nekaj kratkega napisali o svojem življenju, se spomnili sošolcev, ki niso več med nami in seveda podrobneje opisali dijaška leta ter knjigo opremili s slikovnim gradivom. Delček le-tega smo vam ponudili na ogled v galeriji, več pa v knjigi Naše poti, ki jo najdete tudi v Knjižnici Črnomelj.

Fotografija *Maturanti gimnazije v Črnomlju, junij 1963

Četrta vrsta (z leve):
Martin Klopčar, Bojan Muc, Albin Metež, Iztok Drnovšek, Drago Črnič, Božo Nahtigal, Pero Štefanič, Miro Pavliha, Jože Knez in Lojze Kure.

Tretja vrsta (z leve):
Mirko Jelenič, Tončka Klepec, Ivana Balencir, Darja Mežnaršič, Kristina Gangl, Anica Grdešič, Ana Žugelj, Jožica Vrščaj, Ivana Simonič, Milica Doltar in Danijel Hrnjak.

Druga vrsta (z leve):
Ivanka Koce, Stane Žunič, Milka Šterk, Ana Jerman, Anka Krotec, Ivanka Jerman, Ksenija Vitkovič, Fanika Šimec in Rezka Sajovic.

Prva vrsta, profesorji in profesorice (z leve):
Cvetka Hladnik, Anka Tomc, Janez Kambič, Majda Spreicer, Marjan Skrbinšek, Darka Čop in Matija Pogorelec.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj