Na vsebino

Naše živali so se predstavile

V našem vrtcu domuje kar nekaj zanimivih živali. Vsak dan si jih lahko v njihovih terarijih in akvarijih ogledate v živalskem kotičku. Da bi jih vam še bolj približali, smo pripravili dogodek, kjer so Nataša, Samo in Nevenka poskrbeli, da ste si jih lahko ogledati tudi bolj od blizu.

Nataša je predstavila polža ahatnika, ki izvira iz vzhodne Afrike. Je vrsta velikega kopenskega polža, ki pri iztegnjenem telesu lahko meri do 30 cm in njegova hišica je v povprečju dolga 12 cm.

Samo je pokazal paličnjake. Pri nas domujeta dve vrsti, vendar je trenutno v rod Phasmatodea uvrščenih več kot 3000 vrst paličnjakov. Paličnjaki so ime dobili po obliki svojega telesa, saj veliko vrst spominja na vejice dreves, nekateri pa so podobni listom.

Nevenka skrbi za ptičjega pajka. Danes poznamo že skoraj 900 vrst ptičjih pajkov. Ti pajki so zelo veliki, saj lahko njihovo telo meri preko 12 cm, razpon nog pa tudi do 28 cm. Ljudje se jih bojijo zaradi velikosti, čeprav je strupenih ptičjih pajkov zelo malo.

Nik je bil naš gost. Še ne dolgo tega je obiskoval naš vrtec, kjer se je navdušil nad ščurki. Z velikim navdušenjem je predstavil naše madagaskarske sikajoče ščurke. Kot že ime pove, je značilnost madagaskarskih sikajočih ščurkov prav zvok, ki ga proizvajajo. Oglašajo se z močnim sikanjem, ki ga lahko slišimo do 4 m daleč.

Obiskala nas je tudi predstavnica iz društva ljubiteljev dihurjev. Danes postaja dihur vedno bolj priljubljen hišni ljubljenček, saj je prijetna in zabavna družba. So zelo igrivega in živahnega značaja, inteligentni, učljivi in crkljivi.

Veterinarsko ambulanto je predstavila naša veterinarka Karin. Karin redno pregleduje naše živali. Dela v veterinarski ambulanti Buba Grosuplje, kjer skrbijo za zdravljenje velikih, malih in eksotičnih živali. Pri nas pa je pregledala vse plišaste ljubljenčke, ki so ji jih v oskrbo prinesli otroci.

Ksenija in Mateja sta imeli veliko gnečo pri svoji mizi, kjer sta imeli pravo “tatoo” delavnico. Na roke otrok sta narisali prave male mojstrovine z živalskimi motivi.

Otroci so se ustavili tudi pri mizi, kjer so likovno ustvarjali.

Vse obiskovalce smo povabili, da podajo predloge za nova imena naših živali. Najpogumnejši so tudi potisnili roko v posebno škatlo in odgovorili na nagradno vprašanje.

Vsem sodelujučim se zahvaljujemo za sodelovanje, staršem in otrokom pa za obisk.

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj