Na vsebino

Risanje mandal z Vesto Vanell

Včerajšnja delavnica je v Hiši Sadeži družbe Metlika potekala v smeri sproščenosti, kreativnosti, risanja-mandal, z mentorico Vesto Vanell.
Beseda mandala v sanskrtu pomeni »krog, popolnost«. Mandala je energijski diagram, zapis, ki oddaja. Je božanski ritem, ki se izraža v vsemu, kar nas obkroža.
Struktura vsega materialnega vsebuje mandalo. Če opazujemo naravo, bomo videli, da struktura snežinke je v obliki mandale, svetlobni žarki so v obliki mandale, zvok Aum ima obliko mandale oz. jantre, vodni kristali so v obliki različnih mandal pod vplivom besed, zvoka, prerezano jabolko je v obliki mandale, prerezana limona, korenje, pomaranča, deblo drevesa itn.
Risanje mandal vam odpira nov svet, kjer sami s svojimi rokami, rišete črte svojega življenja in odkrivate njegovo širšo sliko.
Čarobnost pri risanju mandal je najti sredino papirja, odkoder potegnemo diagonalo, ki nam služi kot kompas, iz katerega nato rišemo koncentrične kroge. Potem vzamemo barve in s črto za črto zapolnimo vsak obroč, od sredine navzven.
Nastale so prelepe slike-mandale.

Vir: HSD Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj