Na vsebino

Natečaj za kraljico metliške črnine

Letošnja Vinska vigred se približuje. Organizatorji si želimo, da bi bila čim bolj podobna tistim prireditvam, ki jih poznamo iz preteklosti. A to letos po vsej verjetnosti zaradi ukrepov vlade zaradi koronavirusa še ne bo mogoče.

Z vigredjo prihaja tudi izbor nove kraljice metliške črnine. Tudi tokrat k sodelovanju vabimo in pozivamo Belokranjke samskega stanu, stare med 18. in 30. let, ki imajo vozniški izpit in osnovno znanje o vinarstvu ter vinogradništvu.

Prijavo, ki vsebuje ime in priimek, stalni naslov, rojstne podatke, podatke o izobrazbi, kratek življenjepis in fotografijo, pošljite na naslov Prireditveni odbor Vinske vigredi 2021, Trg svobode 4, 8330 Metlika ali na elektronski naslov [email protected] s pripisom »Za kraljico metliške črnine« do ponedeljka, 26. aprila 2021.

Kandidatke bodo povabljene na razgovor s strokovno komisijo, najprimernejše dekle bo pa okronano za kraljico metliške črnine na »Vinski vigredi v malem«, v soboto, 22. maja 2021.

Nova kraljica metliške črnine za obdobje 2021/2021 bo prejela krono, kraljičin plašč in lento. Naokrog pa se bo prevažala v avtu, ki ga vidite na fotografiji. Tudi letos je namreč naš sponzor TPV Avto/ Toyota, pri katerih pravijo, da moramo biti skupaj tako v dobrih, kot tudi v slabih časih.

Vir: Zavod za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj