Na vsebino

Navratilovci na Portugalskem, 2. del

Člani Metliške folklorne skupine Ivan Navratil so se 13. avgusta odpravili na Portugalsko, v mestece Cernache do Bonjardim, ki vsako leto prireja festival Raízes Folk Fest. Prvi del njihovih vtisov s festivala, na katerem sodelujejo folklorne skupine iz različnih držav, smo vam že predstavili, v nadaljevanju pa je tukaj še njihovih zapis s preostanka potovanja.

"V četrtek zjutraj smo imele vse skupine predstavitev dela našega plesa, ki smo si ga same izbrale in smo se ga nato vsi naučili. Popoldne smo se pred nastopom odpravili na razgledno točko Nossa Senhora da Confiança (Gospe Zaupnice), od koder smo videli mesto Pedrógão Grande in Cabrilski jez, na katerem je bil posnet del filma Hitri in drzni.

Potem smo se odpravili v mesto Pedrógão Grande, kjer smo imeli kasneje nastop. Tam smo imeli najprej kratek ogled - obiskali smo šolski muzej, dve cerkvi, hišni muzej ter botanično bogat park, v katerem smo kasneje tudi nastopili.

V petek nas je čakal naporen dan, saj smo se zjutraj v nošah odpravili v mesto Sertã, kjer smo na različnih prizoriščih po mestu nastopili s krajšimi nastopi. Po kosilu pa smo se že odpravili naprej v mesto Oleiros. Najprej smo si ogledali Cristo-Rei (kip, visok 5 metrov,) ki se nahaja na vrhu Alto das Sesmarias, od koder smo imeli tudi čudovito razgledno točko na mesto. Potem pa smo imeli malo daljši počitek v kampu Oleiros, kjer smo si ogledali njihovo rečno plažo. Čakal nas je še nastop in potem smo se odpravili nazaj.

V soboto zjutraj smo se vsi skupaj odpravili do plaže Trízio, kjer smo se kopali, nekateri pa so poskusili vodno deskanje. Tam smo imeli kosilo, potem pa smo se odpravili nazaj. Pred nastopom nas je čakala še svečana večerja. Zaključek festivala se je odvil v mestu, kjer smo cel teden gostovali - Cernache do Bonjardim. Zvečer smo se še vsi skupaj podružili na manjši zabavi.

V nedeljo smo spakirali kovčke in se zjutraj odpravili v Porto. Tam smo poskusili lokalna vina vinske kleti Poças, nekaj pojedli in se odpravili na letališče. Čakalo nas je dolgo potovanje do doma. V ponedeljek zjutraj smo le prispeli v domači kraj."

Vir: MFS Ivan Navratil
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj