Na vsebino

Ne, danes pa ni kriva bioplinarna ...

... včeraj je namreč na Doblički Gori potekala že 19. "Tradicionalističnospodobiseinpravičnajubilejna pasuljada szh fažonih, faraonih in drugih stročnicah".

Na pasuljadi naj bi sodelovalo 12 ekip, a je ena ekipa (Rezanci nakolski) razpadla, še preden se je zbrala.

Torej, na včerajšnji pasuljadi je sodelovalo 11 ekip, od tega ekipe Fižolčkov glas, Prdni v grivo in Miševi poljski že kar devetnajstič.

Sedemčlaska komisija ni imela lahkega dela, saj je bilo potrebno oceniti kar 6 kategorij (udeležba ekipe na pohodu, okus pasulja, vonj pasulja, barva pasulja, specialni efekti pasulja in umetniški vtis ekipe).

Ker je bilo na oceno komisije potrebno čakati dokaj dolgo, je večina tekmovalcev iz dolgega časa večkrat nazdravila s sotekmovalci, kot tudi s tekmeci, kar je botrovalo k izjemno dobremu in prijateljskemu vzdušju, kakor se za pasuljado tudi spodobi.

Komisija je ob glasnem spodbujanju tekmovalcev in publike ("sudije, lopovi") le izpisala rezultate in tolažilno nagrado za zadnje, 11-uvrščeno ekipo, podelila triu pod imenom DoppelWachholder.

Ekipe, ki so se uvrstile med 4. in 10. mestom niso prejele nagrad, so si pa nagrade prislužila prva tri uvrščena moštva.

Tretje mesto so si prislužili veterani pasuljad - Fižolčkov glas, na drugo mesto so se zavihteli fantje iz ekipe FŽN, prepričljivo zmago pa so si, tako kot lansko leto, prikuhali Fižol mojstri.

Čestitke vsem sodelujočim, organizatorju in sponzorju dogodka - Pivovarni Vizir!

Aja, verjetno vam je zdaj jasno, da danes pa bioplinska res ni nič kriva ...

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj