Na vsebino

Nedeljsko potepanje z e-kolesi

Prireditev, ki so jo poimenovali Belokranjski dan na kolEsU, je za številne kolesarske navdušence pomenila posebno doživetje naravne in kulturne dediščine Bele krajine, ki so z e-kolesi odkrivali lepote dežele belih brez.

Kolesarji so se zbrali pri Šokčevem dvoru, se okrepčali z belokranjsko pogačo, nato pa se odpravili na pot, ki jih je vodila mimo Paunovičev v klanec na Preloko in nato v dolino proti Vinici. Počitek in okrepčilo sta kolesarje pričakala na kopališču pri Benetičevem mlinu, kjer je urejen tudi tehniški muzej. Razgreti so se tam lahko ohladili s hitrim skokom v osvežujočo Kolpo.

Nadaljevanje umirjene ture je nato potekalo pod Žežljem, kjer se nahaja pomembna romarska cerkev, mimo Perudine in proti Bojancem, ki so pravoslavna vas s prvotnim črnogorskim prebivalstvom. Sledil je postanek pri pravoslavni cerkvi pred spustom proti Tribučam. Za vasjo Bedenj so kolesarji pot nadaljevali čez vinorodni hrib Velika Plešivica in pod sv. Magdaleno mimo številnih belokranjskih starih lesenih hisov. Ob spustu proti vasi Dolenjci so se kolesarji ustavili v turističnem naselju Krone Kolpa Heaven, nato pa odšli proti Adlešičem h končnemu cilju v kampu Stari pod ob Kolpi, kjer je potekal zaključek nedeljskega kolesarskega potepanja.

Pri Starem podu so vezli z volno, pekli črnomaljske preste, preizkusili VR in se igrali pastirske igre. Za piko na i pa so zvečer poskrbeli še Preloški muzikanti.

Vir: Europe Direct Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj